Novosti

Torba kao investicija?

Torba kao investicija?

I dok tradicionalni investicijski portfolio uključuje dionice i nekretnine, torbe se sve češće spominju kao zanimljiva alternativa. Uz financijsko, ona donosi i estetsko zadovoljstvo. 

Stranica Baghunter, nedavno je radila istraživanje kojim je dokazala da ulaganje u određene modele dizajnerskih torbica nosi veću dobit nego primjerice u zlato ili nekretnine.

Kako je to moguće? I zašto do toga dolazi na tržištu? 
Zašto neke torbe s godinama vrijede više nego što su vrijedile kad ste ih kupili?

Phoebe Chamier, viša upraviteljica investicija u tvrtki Brooks Macdonald, objašnjava da ako potencijalni investitor već ima raznolik portfelj, luksuzne torbe mogu biti sjajna alternativna investicijska opcija. Ona tvrdi da su takve alternative, poput torbi, vina, umjetnina i satova drugačije od tradicionalnih investicija, ali i najstabilnije.

Uz to, treba uzeti u obzir i trend kupnje na resale tržištu o čemu Claudia Ricco, osnivačica Rewind Vintagea kaže: “Sve više kupaca svjesno je utjecaja svojih potrošačkih navika na okoliš”.

S rastom kupovne moći ekološki osviještene generacije Z, održivost je postala važan dio modne priče, što znači da podsektori mode (poput tržišta rabljenih proizvoda) koji su po svojoj prirodi održivi imaju prednost.

Kupovina rabljenih torbi je ekološki prihvatljiv način kupovine jer smanjuje otpad i zagađenje, a ključni čimbenik povećanja tržišne veličine u kupovini rabljenih proizvoda je lakoća pristupa tim proizvodima. Od internetskih prodavaonica do prodavača na društvenim mrežama resale tržište i vintage modeli nikad nisu bili tako dostupi.

Ako vas je privukla ideja o ulaganju u torbe, u članku ćemo vam otkriti što sve morate znati, na što obratiti pozornost i koje modele uzeti u obzir.

Čak i ako kupujete samo za svoj gušt, nemate na umu investicije nego samo niste sigurni koji model odabrati, uvijek je dobar savjet držati se dolje navedenih klasika.


Što morate znati prije kupnje?

Činjenica da je kupnja torbice pametna investicija, ne vrijedi za sve modele. Znači da morate dobro poznavati tržište modnih dodataka, ili se barem dobro raspitati prije kupnje. 
U određene modele torbice se zaista isplati investirati jer ne samo da im vrijednost s vremenom ne pada, nego ćete ih vrlo vjerojatno moći prodati po većoj cijeni nego što ste ih kupili. 

Zašto neke torbe zadržavaju vrijednost dok druge ne?
Koju torbu trebam kupiti u investicijske svrhe? 
Koji brendovi će mi donijeti profit?

Kada je riječ o second hand torbama, ovim popisom dominiraju vječni klasici.

To su torbe koje su uvijek tražene i čije vrijednosti rastu s vremenom. A neki komadi postaju i pravi kolekcionarski predmeti. Isto kao na tržištu vinima i umjetninama, vintage torbe dominiraju tržištem i postižu najviše cijene.

stillist.hr

Pre-loved fashion | secondhand dizajnerska moda
👜 prva hrvatska platforma za dizajnerski secondhand shopping
♻️ tvoje mjesto za prodaju i kupnju preloved artikala

PRATITE NAS!

Naš koncept

KUPNJA

Košarica
Moj račun
0 Wishlist
Trgovina
0 artikala Košarica