Budite 100% sigurni da je artikl koji vam stiže originalan i provjerenog porijekla!

Svaki artikl koji se prodaje uz uslugu autentifikacije na stranici prolazi rigorozan postupak provjere naših stručnjaka autentičnosti prije nego što vam se pošalje i potvrdi njegovo porijeklo.

Tu smo kako bi vaša kupnja bila još sigurnija i bezbrižnija!

KAKO IZGLEDA POSTUPAK?

Svi oglasi predani na platformu pregledavaju se od strane našeg tima, ali svjesni smo da to često nije dovoljno kako bismo jamčili za originalnost artikla.

Iz tog razloga nudimo vam dodatnu uslugu autentifikacije od strane naših suradnika.

Vaš artikl biti će provjeren ručno od stane naših vanjskih suradnika, te slikama preko autentifikacijskih servisa.

Ukoliko za neki oglas i sami posumnjamo, predložiti ćemo ovu uslugu radi Vaše dodatne sigurnosti.

Ukoliko izaberete dodatnu uslugu, cijena će se obračunati na ukupnu cijenu artikla.
Cijena dodatne autentifikacije je 50 eura.
U cijenu je uračunat i cerftikat kojeg izdaje kuća za autentifikaciju s kojom surađujemo.

Provodimo politiku nulte tolerancije na krivotvorine.

Artikli koji nisu izvornog porijekla (krivotvorine) neće ni biti objavljeni. Svi prodavači koji kupca namjerno dovedu u zabludu, a budu otkriveni tijekom procesa kupnje biti će sankcionirani.

Napominjemo još jednom da krivotvoreni artikli neće biti obavljeni ukoliko odmah preko slika posumnjamo u njihovu autentičnost.

Ako tijekom kupovine u bilo kojem trenutku otkrijemo da je oglas postavljen s namjerom da zavara kupca (lažne slike,..) osim za posjedovanje krivotvorina, prodavača će se teretiti i za pokušaj dovođenja u zabludu prilikom sklapanja ugovora.

Krivotvorenjem se u kontekstu prava intelektualnog vlasništva naziva izrada proizvoda koji imitiraju originalni proizvod označen žigom na način da na prvi pogled stvaraju dojam da se radi o originalnom proizvodu.

Krivotvorenim proizvodom u ovom kontekstu smatra se svaki onaj proizvod, uključujući i njegovu ambalažu, koji je bez odobrenja nositelja prava na žig (engl. trademark, u razgovornom jeziku brend, robna marka, zaštitni znak) označen jednakim žigom ili žigom koji se od njega bitno ne razlikuje, i koji time povrjeđuje prava nositelja toga žiga.

Prava nositelja intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj propisana su zakonom.

Novčane kazne za prekršitelje zbog povrede prava žiga propisane su člankom 138.
Zakona o žigu
,  a novčane kazne za prekršaje protiv autorskog i srodnih prava propisane su člankom 296. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Prodaja krivotvorene robe je protupravna radnja kojom se ostvaruju obilježja prekršaja iz Zakona o žigu, ukoliko je vrijednost krivotvorenih proizvoda ili protupravna imovinska korist manja od 60.000 kuna.

Kaznena djela u nadležnosti su Policije, a kada se radi o prekršajima nadležna je Carinska uprava.